ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ / PU SYSTEMS

ΧΡΗΣΗ:  Υπαίθριοι και στεγασμένοι χώροι άθλησης και αναψυχής, γήπεδα αθλοπαιδιών, στίβοι κλασσικού αθλητισμού, κλειστά γυμναστήρια, παιδότοποι / παιδικές χαρές, προαύλια σχολείων κλπ. Τα πολυουρεθανικά δάπεδα προσφέρουν ασφάλεια και θεωρούνται ως ιδανική επιφάνεια άθλησης λόγω της ιδιότητάς τους να απορροφούν τους κραδασμούς.
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (εναλλακτικά):  
Σε υπαίθριους χώρους άθλησης: Ασφαλτοτάπητας τύπου Β ή Γ στρώσεως κυκλοφορίας της ΠΤΠ Α 265 του ΥΔΕ, μέσου πάχους 5cm, σε προϋπάρχουσα καλά συμπιεσμένη επιφάνεια σκύρων οδοστρωσίας (3Α), μέσου πάχους 10 cm τουλάχιστον, ή
Σε κλειστούς χώρους άθλησης: Πλάκα σκυροδέματος πολύ καλά λειασμένη ή γαρμπιλομωσαϊκό, πάχους 10 cm.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:
Η σύνθεση των δαπέδων αυτών είναι μίγμα κόκκων ελαστικού (καουτσούκ) και πολυουρεθανικών υλικών. Συνήθως κατασκευάζονται χυτά επιτόπου του έργου. Υπάρχει η δυνατότητα να είναι και προκατασκευασμένα σε ρολλά. Το πάχος τους ποικίλει ανάλογα με την χρήση. Συνηθισμένα πάχη: 8 -10 – 12 – 13 - 20 χιλ. Σε κλειστά γυμναστήρια τα συνηθισμένα πάχη είναι 10 – 12 – 14 χιλ. Όταν χρησιμοποιούνται σε παιδικές χαρές το πάχος αυξάνει, ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας για αποφυγή τραυματισμών των παιδιών από πτώση.