ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΕΣ

ΣΥΝΘΕΤΙΚΟΙ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΕΣ (ERGOgrass)
ΧΡΗΣΗ: Σε υπαίθριους αθλητικούς χώρους (γήπεδα ποδοσφαίρου, μίνι-ποδοσφαίρου 5Χ5, τέννις, χόκεϋ, ράγκμπυ, κ.ά.), καθώς και σε διαμορφώσεις εξωτερικών χώρων, παιδικές χαρές, μίνι γκόλφ, προαύλια σχολείων κ.α. Μπορεί να χρησιμοποιείται κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (π.χ. θερμοκρασία 0 – 40οC, ύψος βροχόπτωσης 10 mm σε διάρκεια 2 ωρών ή 20 mm ημερησίως), η διάρκεια ζωής του υπερβαίνει τα 5 έτη και δεν απαιτεί ιδιαίτερη συντήρηση.

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:  
Πλάκα σκυροδέματος Β160, πάχους 10 cm, οπλισμένη με πλέγμα Τ 131 και καλά λειασμένη, κατά τα λοιπά σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΓΓΑ .
Ασφαλτοτάπητας τύπου Β ή Γ στρώσεως κυκλοφορίας της ΠΤΠ Α 265 του ΥΔΕ, μέσου πάχους 5 cm, σε προϋπάρχουσα καλά συμπιεσμένη επιφάνεια σκύρων οδοστρωσίας (3Α), μέσου πάχους 10 cm τουλάχιστον.
Επιθυμητή κλίση: 0,5 % -1 % (ανάλογα με την μορφολογία του χώρου).

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Συνθετικό χαλί από ίνες πολυπροπυλενίου ή πολυαιθυλενίου σε διάφορα πάχη (ανάλογα με τη χρήση), υδατοπερατό, ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία, με υπόβαση λατέξ πάχους 2 χιλ. Συνηθισμένα πάχη: 15 – 19 – 22 – 25 – 28 – 50 – 55 – 60 χιλ.
Η τοποθέτηση του συνθετικού χλοοτάπητα γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή σε κομμάτια συγκεκριμένων διαστάσεων (ΚΙΤ) ή σε ρολά  τα οποία μετριώνται και κόβονται επιτόπου. Τα σημεία επαφής των διαδοχικών κομματιών αναδιπλώνονται και κολλιούνται με κόλλα πολυουρεθάνης πάνω σε ειδικό γεωύφασμα, το οποίο τοποθετείται για αυτόν τον σκοπό από κάτω. Αφού κολληθούν όλα τα κομμάτια και τοποθετηθούν οι γραμμές, ο συνθετικός χλοοτάπητας γεμίζεται με ειδικά διαβαθμισμένη χαλαζιακή άμμο και κόκκους καουτσούκ (στα γήπεδα ποδοσφαίρου), σε ποσότητα που εξαρτάται από το είδος και την χρήση του τάπητα.

ΦΥΣΙΚΟΙ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΕΣ
Πρόκειται για ιδανική επιφάνεια για αγώνες ποδοσφαίρου. Σε συνεργασία με ειδικευμένους γεωπόνους κατασκευάζουμε γήπεδα που πληρούν όλες τις προδιαγραφές των διεθνών ομοσπονδιών και της Γ.Γ.Α.